recept: Gombás fasirt, Kifőzde
Gombás fasirt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg disznóhús (comb, lapocka, tarja),
2 nyers tojás,
30 dkg gomba,
1 közepes fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
3-4 vizes zsemlye,
pirospaprika, só, őrölt bors, piros arany, zsemlemorzsa



A húst megtisztítjuk, az inakat, hártyákat odaadjuk a macskának, a többit megdaráljuk.
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk és megdaráljuk.
A zsemléket langyos tejben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk és ledaráljuk. Ha nem kapunk vizes zsemlyét, házi kenyér is megteszi, inkább, mint ezek a pettyezett talpú, pillekönnyű, olajtól bűzlő valamik, amiket egyre több lelkiismeretlen pék nem átall zsemlének nevezni.
A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát sóban péppé törjük.
Az egészet összekeverjük, hozzákeverjük ízlés szerint a fűszereket és a tojásokkal együtt, kézzel jól (minél keményebbre) összegyúrjuk. Ha nem elég száraz és kemény, óvatosan adagoljunk hozzá zsemlemorzsát.
Kézzel pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró zsírban pirosra sütjük, mindkét oldalán.
Rizibizivel és csemege uborkával kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rizibizi

Forrás: Anyósom repertoárjából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2009.03.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:39:31 - 2.87)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez